joi, 18 februarie 2010

Regulile de aur in efectuarea imblanziri pasarilor, papagalilor.

IMBLANZIREA se va face respectand cteva mici reguli sau pasi cum vreti dumneavoastra.

1. - Respectarea distantei de intimitate.
2. - Rabdarea.
Distanta de intimitate este acea distanta la care un anumit individ se simte cat de cat in siguranta si considera ca nu poate fi luat prin suprindere in anumite situatii. (aceasta distanta in timp si cu multa rabdare se va minimaliza pana la contactul direct intre imblanzitor si subiect).
O data respectata aceasta distanta oferim posibilitatea acelui individ sa isi capete increderea in el insusi iar mai apoi sa tolereze prezenta persoanei care va efectua imblanzirea iar ulterior si a celorlalte persoane care interactioneaza cu noul sau mediu inconjurator. Ex: camera in care este situata colivia, voleria.
Tot in acest timp trebuie minimalizati ceilalti factori de stres cum ar fi factori auditivi; sonorul ridicat a aparaturi electronice din casa, vocea tare zbierete... (acest lucru nu inseamna ca se iterzice cu desavarsire. Ex: ascultarea muzici, vizionarea programelor tv, comversatia..., dar aceste activitati nu trebuie sa stanjeneasca comportamentul pasari/papagalului dumneavoastra deoarece sunteti la inceput. Deoarece stresarea exagerata a pasari/papagalului dumneavoastra poate duce la ranirea acestuia ulterior la moartea pasari, cea ce nu ne dorim de la inceput.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu