joi, 18 februarie 2010

Imblanzirea pasarilor, papagalilor Pasul 2.

Pasul 2. Consta prin supravegherea mai de indeaproape a subiectului respectand distanta de siguranta pe care ne va aratao pasarea,papagalul in momentul in care va incepe sa se agite inseamna ca am depasit aceasta distanta de siguranta, ne retragem usor pana pasarea/papagalul se linisteste.
Ce putem face in acest moment?
Cu discretie ne uitam daca pasarea/papagalul a indrasnit sa manance.
Cum vedem daca papagalul/pasarea a mancat?.
Nimic mai simplu in recipientul cu seminte sau inprejurul acestuia vom observa coji de seminte (hoaspe) daca nu observam acest lucru nu este nimic grav, mai are timp pana cand instinctul de supravietuire il va indemna sa o faca. Daca in decurs de 48 de ore nu observam urme care sa ateste ca pasarea/papagalul a mancat trebuie sa ne deplasam de urgente cu individul respectiv la un cabinet medical veterinar in vederea administrari unui surplus de vitamine. Nu va faceti grij ca in majoritatea cazurilor (99%) pasarile mananca din prima zi.
Tot in acest timp puteti incerca sa comunicati cu pasarea/papagalul dumneavoastra strigandul usor pe nume, daca observati ca este iritat de dumneavoastra puteti amana pe mai tarziu acesata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu