joi, 18 februarie 2010

Observati generale in imbanzirea papagalilor, pasarilor de companie.

OBSERVATII GENERALE: In camera in care se afla subiectul/subiectii care urmeaza sa fie imblanziti caile de acces trebuie sa fie inchise, (geamuri,usii sa fie inchise).
Este de preferat ca in momentul interaciuni cu pasarea/papagalul pe care vreti sa il imblanziti in incaperea in care se face inblanzirea sa fie liniste si sa nu se produca miscari bruste.
Imblanzirea se va face cu simt de raspundere si cu foarte, foarte multa rabdare.
Fiecare individ in parte va avea unele retineri pe tot parcursul vieti fata de unele obiecte sa-u zgomote aceastea nu vor caracteriza acesti indivizi ca fiind salbatici.
In cazul pasarilor/papagalilor stresate foarte tare si care dupa aproximativ 3 zile de convietuire in acelas mediu cu dumneavoastra sunt tot agitate le vederea persoanei dumneavoastra fara sa le fii terorizat anterior pentru accelerarea procesului de imblanzire sau evitarea raniri pasari/papagalului puteti sa le taiati umpic penele de la aripi si din coada studind in prealabil cum se executa aceasta operatiune, daca nu credeti ca va descurcati puteti apela la ajutorul unui veterinar.
Cu toate ca nu trebuie sa speriem pasarea/papagalul trebuie sa fim fermi cu aceasta in tot cea ce facem ( pastrarea distantei de siguranta in cazul in care consideram ca trebuie sa o micim pe parcursul pasilor de imblanzire iar pasarea/ papagalul incearca sa va agreseze ciupinduva nu trebuie sa dati imediat inapoi si sa abandonatii, retrageti usor degetul si asteptati).
Nici o data in timpul imblanziri nu incercati sa prindeti pasarea/papagalul in mana deoarece riscati sa prelungiti perioada de inblanzire, decat in situatile de urgenta majora iar daca aceasta se produce aveti grija sa nu o/il raniti.
Imblanzirea propiuzisa poate dura de la o saptamana pana la maxim o luna, aceasta in functie de caracterul individului supus dresajului. Ex: puii, masculii, exemplarele singure. Sunt mai usor de imblinzit decat pasarile batrane, femeelele sau o pereche de pasari, dar cu umpic de efort suplimentar si acest lucru este posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu